U Minhenu počela sa radom prva prodavnica bez kasira

U Minhenu je otvorena prva prodavnica bez kasa, u koju kupac ulazi tako što se prijavi preko aplikacije, potom uzme sa rafova ono što mu treba i odlazi, a robu ubrzo plaća preko mobilnog telefona, s obzirom na to da kamere i senzori snimaju sva dešavanja u objektu.

Prvi supermarket bez kasa u Minhenu otvorila je nemačka trgovinska kompanija Rewe, kojoj je ovo takođe prvi potpuno autonomni supermarket. Kompanija je prethodno ovakav poslovni model isprobala u dve hibridne prodavnice, u Berlinu i Kelnu, koje imaju i kase. Tako je, zapravo, i u slučaju supermarketa u Minhenu, u pitanju probna faza, tokom koje je u ovoj prodavnici prisutno i osoblje, prenosi portal Biznis i finansije.

– Radnje bez kasa isprobavaju i drugi maloprodajni lanci. Uglavnom je reč o manjim prodavnicama, a i Reweov supermarket u Minhenu je na nešto manje od 300 kvadratnih metara – rekao je Frank Horst iz Instituta za istraživanje trgovine (EHI) u Kelnu i dodao da sada treba videti kako će se novi koncept svideti mušterijama.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор