Modni lanac Peter Han zatvara većinu prodavnica

Nakon samo četiri meseca od podnošenja zahteva za stečaj, nemački modni lanac Peter Han zatvara 17 svojih prodavnica i ekspozitura, od kojih su tri u Švajcarskoj, a zadržaće samo dve i sedište kompanije u Vinterbahu.

Ova kompanija za onlajn naručivanje ostvaruje u prodavnicama svega 4 posto svoje ukupne prodaje, a trenutno je u procesu odvajanja od svog prethodnog vlasnika kako bi u budućnosti mogla da posluje samostalno i fokusira se na nove pravce, navode nemački mediji.

Stoga je odluka o prodaji većine prodavnica deo strateškog prestrojavanja kompanije nakon stečajnog postupka. Iz Petera Hana poručuju kako sada žele da se fokusiraju na profitabilnije poslovne oblasti i povrate svoju finansijsku stabilnost, prenosi Fenix magazin.

– Kompanija teži održivom poslovanju fokusirajući se na onlajn naručivanje i smanjenje broja ekspozitura. Zatvaranje većine prodavnica predstavlja značajan korak u restrukturiranju i deo je napora da se kompanija postavi na čvrste temelje za budućnos – kažu u kompaniji.

Modni lanac Peter Han je osnovan 1964. godine u Vinterbahu a svoje prodavnice je doskora imao širom Evrope. Inače, i modna kuća Vormland je nedavno proglasila bankrot, što je bio poseban šok za građane Minhena, jer se desilo posle talasa bankrota koji je već potopio mnoge druge firme.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор