U Novom Sadu sutra počinje Sajam poljoprivrede

U Novom Sadu sutra počinje 91. Međunarodni poljoprivredni sajam, na kom će se do 23. maja predstaviti čak 1.200 izlagača iz Srbije i 40-tak stranih zemalja, dok će zemlja partner ove godine biti Evropska unija, najavljuju organizatori.

Tokom šest dana trajanja manifestacije, posetiocima će biti predstavljena najsavremenija svetska tehnička i tehnološka dostignuća u poljoprivredi. Najznačajnije celine najvećeg poljoprivrednog sajma u ovom delu Evrope, biće posvećene izožbama poljoprivredne mehanizacije, stoke, organskih proizvoda, a pratiće ih različiti stručni, poslovni i naučni skupovi, konferencije, forumi i prezentacije.

Posetioce očekuju i Dan stočara, Dan voćara, Dan žitara, Dan dobavljača-Agrobiznis 2024, kao i konferencije „Održiva agrarna proizvodnja 2024.“ i „Obnovljivi izvori energije i održiva poljoprivreda iz perspektive korisnika“. Biće organizovano i ocenjivanje kvaliteta proizvoda i usluga, tokom kog će komisije ocenjivati oko 30 robnih grupa.

Radno vreme sajma je od 9 do 19 časova. Cena pojedinačne ulaznice iznosiće 800 dinara, grupne će koštati 600 dinara po osobi, dok će za kolektivne posete đaka i studenata, dece od sedam do 14 godina i penzionera cena biti 400 dinara. Na porodični dan, 22. maja, cena karte za celu porodicu sa decom do 14 godina koštaće 800 dinara. Sve kupljene ulaznice ujedno su i kuponi za poklon-igru u kojoj je nagrada traktor „John Deere 5045d“

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор