U Novom Sadu počinje Sajam knjiga

U Novom Sadu se od 7. do 13. marta održava Međunarodni sajam knjiga koji je, povodom obeležavanja veka postojanja, ove godine pripremio i specijalan program za decu u organizaciji knjižare Bulevar Buks, novosadske Gimnazije Laza Kostić i Karlovačke gimnazije.

Segment “Berza stripova” će okupiti svetski poznate strip crtače kao što su Rajko Milošević -Gera, Danilo Milošev – Vostok, Boris Stanić i drugi, a biće odrganizovane i strip radionice za sve ljubitelje ove vrste umetnosti, prenosi Euronews.

Dolazak na Sajam potvrdili su pisci Dušan Miklja, Muharem Bazdulj, Jovana Dišić, Jelena Bačić Alimpić, Vanja Bulić, Vladimir Kecmanović, Dr Nele Karajlić, Mario Liguori, Dejan Stojiljković, Goran Petrović, Mirjana Novaković, Feđa Štukan, Dejan Aleksić i mnogi drugi. U okviru Nedelje španskog jezika, dobitnik najznačajnijih španskih književnih nagrada Lorenco Silva će održati predavanje.

Biće dodeljeno i književno priznanje „Laza Kostić“, za koje je u širi krug ušlo devet kandidata – četiri Lagunina izdanja: Maja Trifunović „Gutači vatre“, Goran Babić „Vidno polje“, Goran Milašinović „Muk“ i Vladimir Kecmanović „Kad đavoli polete, Agorina izdanja „Šamar“ Vladana Matića i „Dečak sa Fanara“ Saše Radojčića, kao i Jovana Dišić sa knjigom „Vakuum“ u izdanju Vulkan izdavaštva, „Šta traži Beket u mom krevetu“ Radovana Vlahovića u izdanju Banatskog kulturnog centra i „Istorija Trepezuntskog carstva“ Radivoja Radića u izdanju Zavoda za udžbenike.

Pored Nagrade „Laza Kostić“, koja se dodeljuje za najbolje izdanje između dva sajma, na manifestaciji će biti uručena i Nagrada za izdavački poduhvat i za dečiju književnost, kao i Nagrada „Zaharije Orfelin“ za najlepšu knjigu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор