Radnici beogradskog aerodroma za danas najavili štrajk

Deo zaposlenih na Beogradskom aerodromu Nikola Tesla danas će od 12 do 13 sati obustaviti rad kao upozorenje rukovodstvu kompanije Vansi (VINCI Airports) koja upravlja aerodromom, a sa čijim će rukovodstvom sindikalisti održati sastanak u 14 sati, piše list Danas.

Predsednik sindikata Zajedno Jovan Tanasilović juče je rekao da će štrajk biti održan štrajk osim ukoliko rukovodstvo ne pristane na zahteve radnika.

– Oni su povećali, tačnije korigovali zarade u skladu sa inflacijom, ali su svi bonusi, koji su radnicima povećavali plate i do 40%, smanjeni. Osnovna plata tih radnika je ispodprosečna, uslovi su teški, buka, vibracije, izduvni gasovi, pritisak vremena i onda ljudi koji dođu sa strane da rade tu, kratko se zadržavaju – objasnio je Tanasilović.

On je dodao da su radnici nezadovoljni zbog ukidanja bonusa i traže da se zarada vrati bar na prošlogodišnji nivo.

– Sezona nam tek predstoji, biće potreban veliki broj radnika, a problem je što radnici napuštaju kompaniju, novi ne dolaze i ne može da se izdrži taj obim posla. Preti da nam se ponovi ono što nam se desilo prošle godine – upozorio je Tanasilović, a prenosi agencija Beta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор