Hemofarm fondacija obeležila 30 godina postojanja

Za 30 godina postojanja, Hemofarm fondacija je realizovala u Srbiji više od 2.300 aktivnosti, poput donacija medicinskih aparata i opreme zdravstvenim ustanovama i brojnih projekata i kampanja u oblasti zdravlja, obrazovanja i kulture, čija je ukupna vrednost oko 14 miliona eura.

– Hemofarm fondacija je od svog nastanka brinula o zdravlju i kvalitetu života ljudi. Pomagali smo bolnice, pokretali projekte, kampanje i akcije, borili se protiv predrasuda koje prate doniranje organa i mentalno zdravlje, jer kada je reč o borbi za život, tu nema kompromisa. Imamo motiv da nastavimo da budemo primer u zajednici i inspirišemo druge. Samo zajedno možemo do ojačamo zdravstveni sistem u Srbiji, podstaknemo društvo na odgovornost prema sopstvenom zdravlju i motivišemo ga i mobilišemo na empatiju i solidarnost za generacije koje dolaze – poručio je generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger.

Kako je povodom jubileja Hemofarm fondacije istaknuto, njeni najznačajniji projekti bili su: kampanja o važnosti doniranja organa „Najvažniji poziv u životu“, kampanja protiv depresije i stigme „Nesalomivi“, projekat psiho socijalne podrške stanovništvu „Na kafi sa psihologom“, kao i Program za obrazovanje „Možeš i ti“ koji je do sada podržao 3.720 akademaca.

Pored toga, na inicijativu Hemofarm fondacije ustanovljena je i SOS telefonska linija 0800-001- 002 za borbu protiv depresije, pod nazivom „Nesalomivi“, preko koje su psiholozi i psihijatri četiri Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti u Vršcu, Kovinu, Novom Kneževcu i Gornjoj Toponici u poslednje dve godine pružili podršku za 17.000 ljudi.

Za društveno odgovoran rad, Hemofarm fondacija je u prethodnih 30 godina nagrađena brojnim priznanjima, a samo joj je u poslednjih osam i po godina uručeno više od 40 priznanja na nacionalnom, regionalnom i evropskom nivou, navodi se u saopštenju kompanije, a prenosi agencija Tanjug.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор