Fondacija Hemofarm raspisala konkurs za studentske stipendije

Fondacija Hemofarm je raspisala konkurs za studentske stipendije za školsku 2022/2023. godinu, na koji svi zainteresovani akademci koji ispunjavaju uslove mogu da se prijave do četvrtka, 3. novembra, navodi se u saopštenju te fondacije.

Uslovi konkursa propisuju da se mogu prijaviti studenti završne godine osnovnih ili integrisanih akademskih studija na medicinskim, farmaceutskim, biološkim, hemijskim, tehnološkim i tehničkim fakultetima elektro i mašinskog usmerenja, čiji je osnivač Republika Srbija, ukoliko su u dosadašnjem studiranju ostvarili prosek ocena najmanje 8,50.

Pravo učešća imaju državljani Republike Srbije, a pored prosečne ocene, prednost prilikom izbora u slučaju istog uspeha i istih rezultata u procesu selekcije imaće studenti lošijeg materijalnog stanja.

Budući stipendisti Hemofarmove fondacije imaće u školskoj 2022/2023. godini priliku da budu deo programa za obrazovanje „Možeš i ti“, kao Mentorskog i Internšip programa stručne prakse, koji će im omogućiti da u saradnji sa stručnjacima Hemofarma unaprede svoja znanja i veštine neophodne za lični i profesionalni razvoj.

Studentima završne godine osnovnih i integrisanih akademskih studija stipendija će se isplaćivati od oktobra 2022. do septembra 2023. godine, osim jula i avgusta, najkasnije do 15-og u mesecu za tekući mesec, navode iz fondacije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор