Gorenje fabriku u Zaječaru iznajmljuje nemačkom Emotionu

Slovenačka kompanija Gorenje Home uspešno je završila pregovore sa nemačkom kompanijom Emotion oko iznajmljivanja fabričkih pogona u Zaječaru, gde će Nemci u junu započeti sopstvenu proizvodnju.

Emotion će od Gorenja iznajmljivati prostor od oko 7.000 kvadratnih metara, u kojem će nastaviti sa proizvodnjom sanitarnih uređaja koji su bili deo ponude ove fabrike i u prethodnom periodu. U fabrici novoosnovane kompanije Emotion Home Srbija posla će biti za 80 radnika, prenosi agencija Tanjug.

„Veoma je značajno što smo uspešno i na vreme okončali pregovore o zakupu dela kapaciteta, tako da prekida u proizvodnji praktično neće biti. Emotion je kupac sa kojim dugo godina imamo uspešnu saradnju i sigurni smo da će oni ovde naći kvalitetan kadar“, navodi se u saopštenju kompanije Gorenje Home i dodaje da preduzeće sada nastavlja da aktivno traži rešenje za stavljanje u funkciju ostatka lokacije od oko 10.000 kvadrata.

Uprava Gorenja je ranije ovog meseca izvestila javnost o završetku proizvodnje u zaječarskoj fabrici koja je već duže vremena poslovala sa velikim gubicima i pored ulaganja više od 10 miliona eura u prethodnih devet godina.

Nemački Emotion je kompanija sa sedištem i proizvodnjom u Bremenu, a bavi se proizvodnjom nameštaja i opreme za kupatila. Svoje proizvode kompanija prodaje širom Evrope.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор