GIZ ulaže milion eura u teže zapošljive kategorije

U okviru projekta „Inicijativa za inkluziju 3″, nemačka Organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) i Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) raspisali su konkurs za izbor 10 lokalnih samouprava koje će podržati u realizaciji projekata inovativnih i održivih rešenja za zapošljavanje teže zapošljivih kategorija stanovništva.

Poziv za podnošenje predloga projekata se nalazi na sajtu SKGO, a konkurs će trajati do 5. maja. Ukupan fond koji je na raspolaganju iznosi milion eura, a maksimalni iznos granta po pojedinačnom projektu je 100.000 eura, prenosi agencija Tanjug.

Predlozi projekata moraju biti usklađeni sa nacionalnim i lokalnim strateškim dokumentima, i namenjeni stvaranju novih mogućnosti za zapošljavanje povratnika iz zemalja EU (tražilaca azila), Roma i drugih marginalizovanih društvenih grupa, saopštila je SKGO.

U prvoj fazi projekta „Inicijative za inkluziju“ podržani su projektni timovi u sedam gradova i opština (Požarevac, Arilje, Sokobanja, Kučevo, Novi Pazar, Bečej i Mladenovac), dok je u drugoj fazi podržano još devet gradova i opština (Valjevo, Požarevac, Sombor, Vršac, Bač, Apatin, Kraljevo, Raška i Novi Pazar).

Projekat „Inicijativa za inkluziju 3″, koji sprovodi SKGO, deo je programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ koji sprovodi GIZ, u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор