Besplatna onlajn obuka iz knjigovodstva i računovodstva

Nacionalna služba za zapošljavanje, uz podršku Programa „Migracije za razvoj“, organizuje besplatnu onlajn obuku iz knjigovodstva i računovodstva za nezaposlene sugrađane koji se nalaze na njenoj evidenciji.

Nacionalna služba ovu aktivnost sprovodi u saradnji sa nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ), a obuke će pohađati 200 polaznika koji će dobiti priliku da steknu znanja i veštine iz oblasti knjigovodstva i računovodstva, a zatim i da se pripreme za nove poslovne mogućnosti i izazove. Njihov trud biće nagrađen sertifikatom kojim se potvrđuje da su uspešno savladali obuku i da su spremni za rad.

– Od ukupnog broja polaznika 190 su žene, a 15 povratnici iz Nemačke i drugih zemalja. Zanimanje knjigovođe je veoma traženo na tržištu rada, a s obzirom na uslove i način poslovanja, ovaj posao se obavlja nesmetano i za vreme pandemije – rekao je direktor NSZ Zoran Martinović.

Globalni program „Migracije za razvoj“ je deo šire inicijative „Povratak u nove šanse“ koju finansira nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a sprovodi organizacija GIZ, javlja agencija Beta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор