Onlajn obuka IPARD fonda za finansiranje MSPP

U toku je prijavljivanje za besplatnu onlajn obuku IPARD fonda, zakazanu za 2. novembar u 18 časova, o finansijskoj podršci za poljoprivrednike, preduzetnike i mala i srednja preduzeća iz sfere agrobiznisa, za koju se svi zainteresovani mogu prijaviti preko sajta IPARD-a.

Program „Razvoj finansijskih sistema u ruralnim oblastima u Srbiji – SRFP“ partnerski sprovode Nemačka razvojna banka KfW i švajcarska kompanija BFC Consulting, u saradnji sa agencijom Smart IPARD iz Novog Sada koja će tokom onlajn predavanja predstaviti mogućnosti finansiranja investicija i unapređenja biznisa u oblasti poljoprivrede i prerade poljoprivrednih proizvoda, sa osvrtom na ulaganja u ruralni turizam.

Program IPARD vredan je 175 miliona eura, a podršku iz ovog fonda, pored registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, mogu da koriste i mlekare, klanice, prerađivači voća, povrća, jaja i grožđa. Finansijska podrška za preduzetnike, mala i srednja preduzeća koja se bave preradom poljoprivrednih proizvoda iznosi od 10.000 do 2 miliona eura, dok se za investicije u ruralnom turizmu po projektu može dobiti od 5.000 do 300.000 eura.

Uprava za agrarna plaćanja uskoro bi trebalo da raspiše i javni poziv za nabavku novog traktora, a potom za nabavku mehanizacije i opreme, kao i za izgradnju poljoprivrdnih objekata, odnosno za podizanje i opremanje voćnjaka, plastenika, hladnjača, skladišnih kapaciteta, farmi i slično, a za takve projekte poljoprivrednici će moći da računaju na podršku koja iznosi do milion eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор