Elektronsko osnivanje jednočlanih DOO

Agencije za privredne registre (APR) je uvela novu uslugu elektronskog osnivanja jednočlanih privrednih društava sa ograničenom odgovornošću (DOO), javljaju mediji u Srbiji.

Osim što isključuje dolazak na šalter ili slanje dokumenata poštom, e-Registracija putem interneta je i jeftinija od dosadašnje, papirološke procedure registracije DOO. Naknada za ovu uslugu plaća se isključivo platnim karticama i za 1.400 dinara je jeftinija od takse za „papirnu“ registraciju.

„E-prijavu može da podnese član društva, odnosno njegov osnivač, koji je domaće ili strano fizičko lice ili domaće pravno lice koje prijavu podnosi preko svog registrovanog zastupnika, odnosno punomoćnika. Budući privrednik prvo treba da kreira korisnički nalog u sistemu za centralizovano prijavljivanje korisnika APR-a, a ukoliko je već prijavljen, treba da unese adresu svoje elektronske pošte i lozinku“, navodi se u saopštenju APR-a.

E-prijava mora biti potpisana kvalifikovanim elektronskim potpisom, kojim se, takođe, potpisuju i sva druga dokumenta priložena uz prijavu. Podnosilac e-prijave istovremeno podnosi i prijavu za registraciju osnivanja u APR-u, prijavu za dodelu PIB-a i PDV evidenciju, a PIO fondu prijavljuje podatke za člana društva koji zasniva radni odnos u tom privrednom društvu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор