CarGo dogovara nabavku električnih Folksvagena

U okviru priprema za drugi deo investicionog ciklusa, direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić je u Beču razgovarao o nabavci nove flote CarGo vozila, najverovatnije električnih Folksvagena.

On je istakao da su razne automobilske kompanije izrazile nameru da sarađuju sa CarGo, jer prepoznaju rast srpske kompanije, ne samo u Srbiji, već i na tržištu Evropske unije, prenosi b92.

– Nakon kreiranja flote u Srbiji, bazirane u okviru prvog investicionog ciklusa na Toyotinim vozilima, sada je došlo vreme da nastavimo sa razvojem i otpočnemo drugi investicioni ciklus. Najavom električnih automobila za 2020. godinu, koji su u skladu sa „green mobility“ konceptom, Folksvagen je pokazao najsličniju viziju razvoja i šire društvene misije koju ima i CarGo – rekao je Guberinić.

On je objasnio da je, pored Srbije, CarGo prisutan i u Austriji i Švajcarskoj, kao i da je želja kompanije da doprinese zajednici u kojoj posluje, da promoviše održivi razvoj i ekološku svest. Stoga im je, kako ističe, jako važno da sarađuju sa kompanijama koje se trude da razvijaju ekološki održive modele poslovanja.

– Sa ovakvim investicijama istovremeno jačamo i potencijal naše kompanije, jer smo nedavno u Frankfurtu predstavili „CarGo Green Mobility” projekat koji razvijamo. CarGo u Beču postiže fenomenalne rezultate, što je dokaz da je uvek moguće istaći se kvalitetom, čak i na razvijenim tržištima poput tog, na kojem postoji više opcija i veća mobilnost – rekao je Guberinić.

Kako je naglasio, kompanija CarGo od države ne traži ništa, ni novac, ni bilo kakve druge subvencije, već samo da je ostavi na miru i ne preti joj hapšenjima, jer zaposleni u toj kompaniji nisu ničiji neprijatelji, već misle dobro i Srbiji i njenim građanima.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор