U narednih 10 godina 22 miliona električnih VW-a

Nemački automobilski gigant Volkswgen najavljuje ambiciozan plan da u narednih deset godina proda 22 miliona svojih električnih automobila, a ključni faktor u ostvarenju ovih planova biće kinesko tržište.

Iz centrale kompanije u Volfsburgu poručuju kako očekuju da će u narednih deset godina samo u Kini prodati 11,6 miliona električnih automobila iz celokupne ponude svojih brendova, prenosi b92.

Volkswagen Grupacija će tokom ove godine povećati svoju gamu EV vozila u Kini na ukupno 14 modela. U kompaniji objašnjavaju da će uskoro će imati tehničke kapacitete da ostvare ovakav plan, jer će u Kini početi da rade još dve nove fabrike VW-a, sa proizvodnim kapacitetom od 600.000 EV godišnje.

Nosilac VW-ove električne ofanzive biće I.D. porodica, u kojoj će ključni faktor biti SUV segment, što je prošle nedelje potvrđeno na Sajmu automobila u Šangaju. Folksvagen se na ovoj manifestaciji predstavio sa čak pet SUV modela i najavio da će ih do kraja godine predstaviti još osam, a do kraja 2020. ukupno 40 električnih modela.

Posebnu pažnju posetilaca ovog događaja privukao je model za koji je najavljeno da će biti električna perjanica VW-a. U pitanju je električni SUV pod oznakom I.D. Roomzz, koji će se na tržištu pojaviti 2021. godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор