Nemački investitori spremni da ulažu u CarGo

Na poziv Evropskog instituta inovacija i tehnologija (EIT), srpska IT kompanija CarGo Technologies će se, nakon dve godine intenzivnog razvoja, predstaviti nemačkim investitorima sa projektom “CarGo Green Mobility”, 9. i 10. maja u Frankfurtu.

Predsednik Udruženja građana “CarGo” Aleksandar Vučić je tim povodom istakao da je ovo ogroman uspeh za sve i da se sa ponosom može reći da srpski IT zaista osvaja Evropu. On je izrazio zadovoljstvo što je, pored najava nemačkih investitora koji dolaze u Srbiju, u mogućnosti da kaže da i projekat iz Srbije odlazi u Nemačku.

– Mladi ljudi, puni energije i ideja, okupljeni u Udruženju “CarGo”, rešili su da ne sede skrštenih ruku, već da rade na smanjenju emisije ugljen dioksida, čime još jednom dokazuju da CarGo nije samo taksi, već mnogo više od toga. Od naše države ne tražimo ništa, ni novac, ni bilo kakve druge subvencije, već samo da nas ostave na miru i ne prete hapšenjima, jer mi nismo neprijatelji, već mislimo dobro našoj zemlji i našim građanima – poručio je Vučić.

Prema rečima direktora kompanije CarGo, Vuka Guberinića, ovo je sjajna prilika i za našu zemlju, ne samo za CarGo, da u Frankfurtu, kao najvećem evropskom ekonomskom čvorištu, pokaže domaću pamet, ideje i projekte koji se mogu izvoziti. On je najavio da CarGo sada ulazi u drugu fazu razvoja prvih pilot projekata, čije ideje mogu biti i značajan zamajac za privredu i zapošljavanje, prvenstveno u Srbiji, ali i šire.

– Razvoj ovih projekata će društvu pružiti priliku za ekonomski rast i razvoj uz korišćenje ekoloških, održivih modela. Pored toga, ekologija je bitna za naše okruženje i zdravlje naše dece. Svi znamo koliko je Beograd zagađen, a to je u velikoj meri zbog transporta. Ne zagađuje samo nekoliko velikih dimnjaka, već i stotine hiljada automobilskih auspuha – rekao je Guberinić i dodao da će u Frankfurtu, pored nemačkih investitora, biti i nekoliko investitora iz SAD i zemalja Evropske unije, kojima će takođe ponuditi inovativna rešenja.

On je najavio da će u narednom periodu takođe razgovarati i sa drugim investitorima sa američkog kontinenta, kao i sa fondovima iz Emirata, a i sa kineskim investitorima, što je, kako kaže, jako značajno i za njihovu zemlju.

Evropski institut inovacija i tehnologije (EIT) u okviru svog klimatskog programa radi na tranziciji ka ekološki održivim ekonomskim modelima. Program je deo zajednice znanja i inovacija (KIC), koja teži ka prosperitetnom društvu otpornom na klimatske promene, utemeljenom na cirkularnoj ekonomiji, a okuplja sve evropske startapove koji doprinose smanjenju emisije ugljen dioksida i stvaranju zdravije okoline.

Kompanija CarGo na ovaj način postaje deo velike evropske porodice startapova iz cele istočne i centralne Evrope, počev od Estonije pa sve do Kipra i Malte, zaključuje se u saopštenju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор