Nemački investitori sa srpskim privrednicima u PKS

made-in-germany-rs-deg-logo

Predstavnici Nemačke kompanije za investicije i razvoj (DEG), koja ima predstavništva širom sveta, razgovarali su krajem prošle nedelje u Privrednoj komori Srbije (PKS) sa vodećim srpskim privrednicima i menadžerima.

Po rečima predsednika PKS Marka Čadeža, prilika da naši privrednici razgovaraju o konkretnoj saradnji sa nemačkom investicionom kompanijom, nastavak je višegodišnje dobre saradnje.

– PKS je tu saradnju intenzivirala. Razgovaramo sa DEG-om, koji je već godinama prisutan i finansira projekte u Srbiji, o novim mogućnostima i novim linijama koje će i te kako biti značajne za srpsku privredu. PKS može i mora da otvara mogućnosti i stvara prilike, a na vama je da dogovorite posao, investicuju, projekat i da radite najbolje i ostvarite profit – poručio je Čadež domaćim privrednicima.

Prisutnima se obratio i predstavnik nemačke ambasade Aleksandar Jung, kao i direktor DEG-a Tilman Kruse, koji je objasnio da DEG više od 50 godina promoviše i pruža podršku razvoju preduzetništva u zemljama koje posluju po principu otvorene tržišne ekonomije, kroz dugoročno finansiranje, konsalting i razne afirmativne programe, prenosi agencija “Tanjug”.

Kruse je tom prilikom istakao da je DEG, sa svojim predstavništvima u više od 80 zemalja sveta i uloženim sredstvima od preko osam milijardi eura, jedna od najvećih finansijskih institucija za ulaganje u privredni sektor.

Cilj skupa u PKS, namenjenog sprskim top menadžerima, preduzetnicima i međunarodnim komapnijama, bio je razmena saznanja, ideja i poslovnog iskustva od značaja za ulaganja u budućnost.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор