Čadež u dogovorima sa privrednicima Saksonije

made-in-germany-rs-privredna-komora-srbije

Prilikom posete nemačkoj pokrajini Saksoniji i gradu Drezdenu, predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež razgovarao je sa predstavnicima tamošnjih institucija i privrednih komora o mogućim zajedničkim projektima i razvoju međukomorske saradnje.

Tom prilikom Čadež je predstavio potencijale srpske privrede i proces aktuelnog reformisanja srpskog komorskog sistema, koji se odvija i uz podršku nemačkih komora. Razmotrene su i mogućnosti kooperantske saradnje sa pokrajinom Saksonijom u oblasti obrazovanja, saopštila je PKS.

Tokom razgovora sa predstavnicima nemačkog komorskog sistema ustanovljene su privredne grane u kojima postoji najveći potencijal za unapređenje međusobne saradnje, a bilo je reči i o saradnji na organizovanju Ekonomskog foruma u prvoj polovini 2016. godine, a prenosi agencija „Tanjug“.

Predsednik PKS i direktor Kancelarije Vlade Republike Srbije za obnovu poplavljenih područja Marko Blagojević razgovarali su u Drezdenu o modelima buduće saradnje i sa predstavnicima Ministarstva zaštite životne sredine pokrajine Saksonije, kao i sa predstavnicima Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja.

U razgovorima su razmatrane i mogućnosti za realizaciju zajedničkih projekata u oblasti upravljanja vodama i izgradnje sistema prevencije i zaštite od poplava, budući da ova nemačka pokrajina, pogođena katastrofalnim poplavama 2002. i 2010. godine, poseduje veliko iskustvo u preventivnoj zaštiti od ove vrste elementarnih nepogoda.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор