PKS osniva Poslovni savet za dijasporu

made-in-germany-rs-privredna-komora-srbije

U Privrednoj komori Srbije (PKS) danas će biti održana konstitutivna sednica Poslovnog saveta za dijaporu, na čijem čelu će se naći predsednik PKS Marko Čadež.

Poslovni savet za dijasporu Privredne komore Srbije konstituisaće novi saziv za period od 2015. do 2019. godine, usvojiće Poslovnik o radu i predstaviti svoje nove članove. Kao predsednik Poslovnog saveta za dijasporu, Čadež će predstaviti ciljeve, zadatke i pravce aktivnosti Saveta u predstjećem periodu, kao i perspektive privredne saradnje matice i dijaspore, saopštila je PKS, a prenosi agencija „Tanjug“.

Kako se dalje navodi, članovi Poslovnog saveta razmatraće potencijale za ulaganje dijaspore u privredu Srbije, ponudiće predloge i inicijative za unapređenje privredne saradnje i usvojiti preporuke.

Srpska privredna komora je 2001. godine formirala Centar za dijasporu i Poslovni savet za dijasporu PKS, sa ciljem da motiviše sunarodnike u rasejanju da svoje potencijale, ideje, znanja, iskustva, kapital, poslovne i političke veze, aktiviraju kako bi doprineli razvoju matice.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор