Beograd neće naplaćivati poslovni prostor tokom vanrednog stanja

Grad Beograd neće naplaćivati poslovni prostor svojim zakupcima tokom trajanja vanrednog stanja, jer je privredna aktivnost zamrla u sektoru usluga i trgovine, izuzev maloprodaje, te zakupci uglavnom i nemaju prihode.

– Grad Beograd neće fakturisati zakup poslovnog prostora čiji smo mi vlasnik dok traje vanredno stanje. Кada se vanredno stanje završi tada će naši zakupci dobiti rok od 30 dana da se izjasne kako žele da plate zakup poslovnog prostora za ovaj period – rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a prenosi Beoinfo.

On je objasnio da će za naknadno plaćanje postojati dve mogućnosti. Prva je da se troškovi zakupa tokom perioda vanrednog stanja uplate do 31. decembra ove godine uz popust od 50 posto, a druga je da se celokupan iznos zakupa isplati tokom 2021. godine na 12 mesečnih rata.

– To radimo kako bi zakupci sačuvali svoj posao i plate radnicima koji rade za njih – rekao je Vesić i dodao da na ovaj način Beograd ulaže dodatne napore da pomogne malim privrednicima koji su uglavnom zakupci gradskog poslovnog prostora.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор