Besplatno učenje Majkrosoft programiranja

made-in-germany-rs-ms-development-serbia

Majkrosoftov Razvojni centar u Beogradu omogućio je srednjoškolcima i njihovim profesorima učenje programiranja preko besplatnog portala BubbleBee na adresi bee.bubblecup.org.

Portal je namanjen prvenstveno srednjoškolcima, ali ga isto tako mogu koristiti i profesori u srednjim školama, u nastavi informatike i drugih stručnih predmeta, kao i na dodatnim predavanjima. Prednost ovakvog učenja „na daljinu“ je što se đaci upoznaju sa novim načinima učenja i imaju potpunu fleksibilnost u izboru vremena za učenje. U odnosu na potrebe tržišta rada, ovaj edukativni portal predstavlja dodatak na postojeće nastavne planove i programe srednjih škola i omogućava bolju pripremu za poslove programiranja, prenosi agencija „Tanjug“.

Dragan Tomić, direktor Razvojnog centra Majkrosofta u Srbiji preporučio je nastavnicima da motivišu svoje učenike i pomognu im da otvore nalog na BubbleBee portalu, kako bi im ponuđene lekcije i edukativni materijali bili dostupni.
– U 21 veku informatika će biti glavni pokretač ekonomije. Srbija ima priliku da bude jedan od lidera u regionu, a povećanje broja inženjera i kvalitet njihovog znanja mogli bi transformisati ovu zemlju u narednih 10-20 godina – rekao je Tomić, uz napomenu da BubbleBee može biti jedan od gradivnih blokova za novu, modernu Srbiju.

Majkrosoft Razvojni centar pozvao je profesore informatike i njihove učenike da napišu ili predlože lekcije, kao i cele kurseve koje bi želeli da vide na BubbleBee portalu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор