Beogradski hotel „Meriot“ i kula od 39 spratova

made-in-germany-rs-marriott

Sledeće jeseni u Beogradu će biti izgrađen „Meriot“ hotel sa četiri zvezdice, površine od 7.500 kvadratnih metara, sa 114 soba, dok će Novi Beograd dobiti luksuzni trgovinski centar sa kulom od 39 spratova.

„Marriott Belgrade City Centar hotel – Beograd“, gradi se na mestu nekadašnje robne kuće „Jugodrvo“, u Vasinoj ulici, odmah do zgrade Narodnog pozorišta. Investicija je vredna oko 25 miliona eura, a zvanično će biti otvoren krajem trećeg kvartala 2015. godine. Hotel će imati pet etaža nad zemljom, uz još dva sprata u potkrovlju i dva nivoa ispod zemlje, prenosi agencija „Tanjug“.

Beogradski hotel „Meriot“ vlasništvo je investicione kompanije „PFB Propertis“, a nakon izgradnje biće predat na upravljanje međunarodnom lancu hotela „Meriot“, saopštili su predstavnici kompanije „PSP Farman“, koja gradi hotel.

Direktor „PSP Farman Holdinga“ u Srbiji Nebojša Crnobrnja objasnio je da je poslovno-stambeni kompleks „West 65“ na Novom Beogradu, od oko 150.000 kvadratnih metara, trenutno najveći objekat koji gradi ova kompanija. Po njegovim rečima, oko 106.000 kvadrata ovog kompleksa biće nad zemljom, dok je oko 46.000 kvadrata prostora smešteno na dva nivoa ispod zemlje, kao i garaža sa 1.300 parking mesta.

– Objekat će koristiti obnovljive izvore energije za grejanje i hlađenje, pri čemu se očekuju uštede u troškovima za klimatizaciju od najmanje 30 procenata. Ovaj kompleks gradiće se u dve faze. U prvoj će biti izgrađeno 514 luksuznih stanova, 64 maloprodajna objekta i podzemna garaža, a do sada je izgrađeno 150 stanova i 19 maloprodajnih objekata. U drugoj fazi gradićemo luksuzni trgovinski centar i višenamensku poslovno-stambenu hotelsku kulu od 39 spratova, visine oko 146 metara i ukupne korisne površine od preko 30.000 kvadrata, a početak njene gradnje planiran je za 2016. godinu – najavio je Crnobrnja i dodao da „PSP Farman Holding“ u svom portfoliju ima preko 300 izvedenih projekata, ukupne površine od preko dva miliona metara kvadratnih.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор