Izraelci grade 500 stanova kod Tašmajdana

made-in-germany-rs-gradnja-oblakodera

U centru Beograda, na potezu između ulica Starine Novaka, Stanoja Glavaša, Kneza Danila i Dalmatinske, izraelski investitori grade stambeni kompleks pod nazivom „Central garden”, vredan više od 120 miliona eura.

Gili Dekel, generalni direktor kompanije “Direct Capital S”, koju su investitori u ovaj kompleks, “AFI Europe” i “Shikun & Binui Group”, osnovale u Srbiji, kaže da će ova investicija Beogradu i njegovom građanima doneti novi koncept življenja u centru grada, prenosi “eKapija”. Po njegovim rečima, ovaj jedinstveni kompleks koji predstavlja kondominijum zatvorenog tipa, omogućiće stanovnicima metropole da uživaju u miru i zelenoj oazi u strogom centru grada.

– “Central garden”, na prostoru između Tašmajdana i Botaničke bašte biće moderan kompleks koji će u svom sastavu imati 500 stambenih jedinica, spa centar, teretanu, privatni park i maloprodajni prostor u prizemlju kompleksa, namenjen prodajnim i uslužnim delatnostima. Investitori koji stoje iza ovog projekta vodeće su izraelske kompanije, od kojih je jedna poznata u srpskoj javnosti po izgradnji prvog i jedinstvenog poslovnog parka u Srbiji “Airport City”. Osim u Izraelu, kompanije “AFI Europe” i “Shikun & Binui Group”, poznate su po izgradnji stambenih i poslovnih prostora u Centralnoj i Istočnoj Evropi, objašnjava Dekel.

Po njegovim rečima, izraelski investitori su poznati po građevinskim projektima širom sveta i u tom smislu može se reći da postavljaju standarde u izgradnji, kako stambenih tako i poslovnih objekata i šoping centara. Kako kaže, “AFI Europe” i “Shikun & Binui Group” su sinonim za savremenost, udobnost, kvalitet i energetsku efikasnost.

– Prilikom izgradnje ovog kompleksa biće korišćena najsavremenija tehnologija, sa specijalnim fokusom na energetsku efikasnost, dok će budući stanari uživati u zelenoj oazi u centru gradskog jezgra, a pružiće im se i prilika da učestvuju u izboru završnih radova i opreme iz ponuđene palete pažljivo odabranih međunarodnih brendova. “Central garden” je najjednostavnije opisati kao urbanu regeneraciju starog Beograda – kaže Dekel i dodaje da je investitorima želja da kroz izgradnju ovog jedinstvenog kompleksa spoje harizmu starog Beograda sa modernim načinom življenja.

Po planu kompleks bi trebalo da bude završen na proleće 2016. godine. Ovo je investicija vredna više od 120 mil eura, koja će direktno uticati na razvoj beogradskog tržišta nekretnina. Sam geografski položaj Srbije interesantan je mnogim inostranim investitorima, ali po Dekelovom mišljenju, zbog ekonomske situacije veći je rizik za investicije u ovom momentu. Ipak, on smatrada je Srbija zemlja koja je izuzetno atraktivna za mnoge kompanije i strane investitore i ističe da je njihova želja da dve zemlje razvijaju našu međusobnu saradnju i zajedničkim snagama pokreću nove projekte.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор