Audi sprema rovere za istraživanje Meseca

Zahvaljujući kompanijama “Audi”, “Vodafon” i “Nokia”, Mesec će sledeće godine dobiti svoju prvu 4G mrežu, tačno pola veka od kako je astronaut svemirske agencije NASA Nil Armstrong napravio „mali korak čoveka, a veliki za čovečanstvo“.

U ovom poduhvatu inženjeri Vodafona će izgraditi energetski ekonomičnu mrežu koristeći hardver Nokie, dok je Audi zadužen za konstruisanje rovera koji će prikupljati naučne podatke i snimati površinu Meseca, a podatke i snimke slati na Zemlju.

Vodafon se nada da će tako uspeti da napravi prvu mrežu u svemiru koja će upravljati Audijevim roverima i emitovati HD livestream sa Meseca.

– Ovo je krucijalni korak za istraživanje Sunčevog sistema. Da bi ljudi mogli da putuju u svemir, prvo moramo da razvijemo infrastrukturu izvan našeg doma, tačnije planete – poručuje, izvršni direktor i osnivač “PTScientists” Robert Bohme.

Da bi stigla do Meseca, kompanija PTScientists će koristiti raketu “Falkon 9”, koja će biti lansirana sa Kejp Kanaverala, NASA kosmodroma na Floridi.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор