Nemačka najbolja u Evropi za studente

Internet sajt “Study.eu” je objavio rezultate ovogodišnjeg istraživanja o evropskim zemljama najboljim za studiranje, koji pokazuju da se Nemačka i dalje nalazi na prvom mestu, prenosi “Lounli planet”.

Zemlje su na listi rangirane na osnovu brojnih faktora, kao što su dostupnost obrazovanja, kvalitet studentskog života, otvorenost tržišta poslova za strane studente i lična bezbednost, ali je kvalitet obrazovnog programa predstavljao odlučujući faktor koji je sa 45 procenata uticao na konačnu ocenu.

Na listi 10 najboljih zemalja za studente i ove godine je prva Nemačka, a za njom su Velika Britanija, Francuska, Holandija, Rusija, Švajcarska, Švedska, Belgija, Italija i Poljska.

U istraživanju, koje se sprovodi jednom godišnje, Nemačka je ponovo dokazala da se nalazi u samom vrhu liste evropskih zemalja kada se radi o obrazovanju, s obzirom na to da ima kvalitetan obrazovni sistem, da država finansira većinu fakulteta i stučnih škola, a da studenti plaćaju samo mali deo troškova.

Inače, lista se nije mnogo izmenila u odnosu na prošlu godinu, osim što se sada među najboljima, na desetom mestu našla i Poljska.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор