Acer i Porsche Design napravili laptop vrhunskih performansi

Poznati tajvanski proizvođač računara Acer udružio se sa nemačkom kompanijom Porsche Design kako bi napravili novi luksuzni laptop vrhunskih performansi, nazvan Porsche Design Acer Book RS.

Novi laptop kombinuje Porscheov dizajn sa Acerovom tehnologijom, a nastao je na osnovi svog prethodnika, laptopa Porsche Design Book One, koji je ovaj studio razvio samostalno, ali koji je imao nekoliko problema budući da je fokus bio na dizajnu, a ne na funkcionalnosti, prenosi B92.

Porsche Design Acer Book RS izgleda kao konvencionalni laptop sa karbonskom zaštitom i moći će da se nabavi u konfiguraciji sa Intelovim Core i5 i i7 procesorom 11. generacije, 8 ili 16 G RAM-a i sa memorijom od 512 GB ili 1 TB. Grafika je Intelova integrisana Iris Xe, ali se opciono može dobiti i diskretna grafička kartica Nvidia MX350. Ekran osetljiv na dodir ima dijagonalu od 14 inča i rezoluciju 1080p.

Osnovna cena ovog luksuznog laptopa iznosiće 1.399 dolara, ali još uvek nije precizirano kada će se naći u prodaji. Poznato je da u dodatnu opremu spada miš sa karbonskim detaljima od 109.99 dolara, a premium paket podrazumeva najbolju verziju sa i7 procesorom po ceni od 1.999 dolara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор