Porsche podelio radnicima po 9.000 eura bonusa

I pored pandemije korona virusa nemački Porsche će, zahvaljujući finansijski odličnoj 2019. godini, i ovoga proleća uspeti da isplati svojim radnicima tradicionalne godišnje bonuse u iznosu od po 9.000 eura, uz još 700 eura po zaposlenom koje će uplatiti u kompanijski penzioni fond.

Ova odluka menadžmenta dobro će doći zaposlenima u vreme kada se nemačka auto-industrija suočava sa krizom zbog pandemije i prekidom proizvodnje u fabrikama. Nemački automobilski proizvođač takođe podstiče svoje radnike i da deo novca doniraju za program “Porsche aid“ ili nekim drugim dobrotvornim organizacijama za borbu protiv korona virusa, a i sama kompanija je u te svrhe izdvojila 5 miliona eura, uključujući i donacije za medicinsku pomoć i hranu.

– Solidarnost u našem društvu je sada važnija nego ikada. Industrija, politika i društvo: zajedno ćemo prevazići ovu krizu. Ovo je naša osnovna filozofija i naše razumevanje održivog delovanja – poručio je Oliver Blume, predsednik Izvršnog odbora Poršea.

U odnosu na 2018. godinu, Porsche je u prošloj godini povećao prodaju za 10 posto, isporučivši oko 280.000 svojih vozila širom sveta, a rast je registrovan na svim važnim svetskim tržištima, od Evrope i Severne Amerike, do azijsko-pacifičkog regiona, Afrike i Bliskog istoka.

Od svih modela prošle godine je najtraženiji bio kompaktni SUV Macan sa skoro 100.000 prodatih jedinica, a kupca je pronašlo i preko 92.000 SUV vozila Porsche Cayenne. Na trećem, četvrtom i petom mestu po prodaji našli su se Porsche 911, Panamera i 718 Boxster/Cayman, a tržištu je isporučeno i preko 800 primeraka električnog modela Taycan.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор