Norma grupa otpustila 100 privremeno zaposlenih radnika

Nemačka kompanija Norma grupa, koja u subotičkoj Slobodnoj zoni u Malom Bajmoku posluje od 2011. godine, otpustila je prvu grupu od 100 privremeno zaposlenih radnika, tvrde sada već bivši radnici, a prenosi Slobodna Subotica.

– Očajan sam. Pozvali su me telefonom i saopštili da više ne radim. Imam kredit, podstanar sam, ne znam šta ću. Dugo već radim obnavljajući ugovor, čas sa agencijom “Trenkvalder”, čas sa “Normom”. Ovako su mi javili i prošle godine, telefonom, da sam dobio otkaz, da bi me posle dve nedelje zvali nazad. Taman sam ponovo bio potpisao ugovor sa “Normom” i stekao kakva-takva prava i eto sad – priča jedan od otpuštenih radnika koji je želeo da ostane anoniman.

Prema rečima predsednika Udruženja građana “Slobodan grad”, Nemanje Šarčevića, otkazi Subotičanima u sred vanrednog stanja dokaz su da je Srbija poslednjih decenija neokolonija.

– Voleo bih da neko u Nemačkoj dobije otkaz običnim telefonskim pozivom, čak i u slučaju da se radi o privremeno zaposlenoj osobi. Naša država pod hitno mora da menja svoju politiku i primora kompanije da poštuju srpske građane. Ovo nije od juče, Norma grupa je već postupala ovako. To jednostavno mora da se promeni – poručuje Šarčević.

Inače, Vlada Srbije je za privlačenje ovog nemačkog investitora izdvojila više od sto miliona dinara koje je uložila u infrastrukturno opremanje zemljišne parcele, dala je i pet hiljada eura po svakom zaposlenom u Norma grupi, a halu u kojoj ova kompanija posluje izgradila su preduzeća DG i SMB gradnja.

Prema navodima Slobodne Subotice, niko od stalno zaposlenih u Norma grupi za sada nije dobio otkaz.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор