Četiri hiljade inficiranih turista tuži ski-centar Išgl

Oko 4.000 nemačkih turista koji su se tokom odmora zarazili korona virusom, priključilo se tužbi Udruženja za zaštitu potrošača (VSV) protiv austrijskog skijališta Išgl, javlja Dojče vele.

Naime, vlastima Išgla i pokrajini Tirol se zamera da su svesno reagovali sa zakašnjenjem na izbijanje infekcije novog korona virusa, kao i da su pokušali da zataškaju rizičnu situaciju kako bi produžili sezonu skijanja.

Četiri hiljade nemačkih turista inficiranih u ovom austrijskom gradiću sada se priključilo tužbi predsednika VSV, Petera Kolba, koji je prijavu podneo tužilaštvu pokrajine Tirol u čijoj je nadležnosti da istraži slučaj i odluči postoji li osnova za obeštećenje oštećenih.

– Ekonomski razlozi su jasni. Smatramo da je bilo finansijskih i političkih motiva da se informisanje turista odloži kako bi se skijaška sezona završila što kasnije. Treba samo jednom upitati koliko obrta donosi jedan skijaški dan Išglu. Na osnovu toga se može zamisliti da neko kaže nastavimo još dva dana – rekao je Kolba.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор