Vrnjačka Banja u karnevalskom ruhu

made-in-germany-rs-vrnjacka-banja-karneval

Ovogodišnji karneval u Vrnjačkoj banji zvanično će u nedelju 13. jula u 20 sati započeti primopredajom ključeva grada i podizanjem zastave Vrnjačkog karnevala na centralnoj pozornici, uz podršku vrnjačkih karnevalskih grupa.

Ovo je jubilarni 10. Vrnjački karneval, koji se svake godine tradicionalno održava od 2005. godine. Učesnici fešte stići će iz zemalja sa prostora bivše Jugoslavije, iz Brazila, Italije, Rumunije, Bugarske, Grčke, Kipra, a očekuje se da će tokom trajanja slavlja Vrnjačku banju posetiti blizu pola miliona turista.

– Maskenbali i karnevali su popularni svuda u svetu. Gotovo da nema kutka na planeti gde se ne održavaju. Kod nas je karneval prilika za dobru zabavu i opuštanje, i mi ćemo se kao dobri domaćini pobrinuti da svi budu zadovoljni, a na posetiocima je samo da ponesu dobro raspoloženje – poručuje Nebojša Bogićević, direktor Vrnjačkog karnevala i potpredsenik FECC za Srbiju.
Velika međunarodna karnevalska povorka, kao centralni dogadaj fešte biće održana 19. jula sa početkom u 20 sati, dok je povorka za najmlađe rezervisana za 16. jul. Posebnu atrakciju za goste predstavljaće samba grupe iz Brazila koja će i predvoditi karnevalsku povorku. Pripremljeno je više od 60 raznoraznih događaja, maskenbala, koncerata zabavne i ozbiljne muzike, sportskih priredbi, pozorišnih predstava i književnih večeri. Turistička organizacija Vrnjačke Banje preporučuje nastupe grupe Hari Mata Hari, Van Gogh, YU grupe, Tonija Cetinskog, Ane Kokić, kao i najpoznatijih pevača narodne muzike.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор