Banja Koviljača u stečaju

made-in-germany-rs-banja-koviljaca

Hotelsko-turističko preduzeće „Banja Koviljača“ otišlo je u stečaj na osnovu rešenja Privrednog suda u Valjevu.

Života Isaković, dosadašnji izvršni direktor ovog preduzeća rekao je za agenciju „Beta“ da je prvo stečajno ročište zakazano za 1. decembar ove, a drugo za 25. februar sledeće godine, do kada ističe rok da svi poverioci prijave svoja potraživanja.

– Otvaranjem stečajnog postupka zaustavljena je dalja prodaja imovine našeg preduzeća od strane sudskih izvršitelja, a stečajni upravnik sagledaće stanje u firmi i proceniti kako će se poverioci namirivati. Za svih 35 zaposlenih u „Banji Koviljači“ sa otvaranjem stečaja prestao je radni odnos i sada se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Trenutni dug preduzeća iznosi 140 miliona dinara, a radnicima nije isplaćivana 21 plata – objasnio je Isaković.

Hotelsko-turističko preduzeće „Banja Koviljača“ prešlo je u državno vlasništvo januara 2010. godine, a država je predhodno obezbedila socijalni program za šezdeset radnika ove firme. Proces privatizacije je započet u maju 2002. godine, međutim zbog problema oko razgraničenja društvene i državne imovine, preduzeće nije ni bilo prodato.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор