Volkswagen Up! stiže na tržište i kao trotočkaš

S obzirom na to da u Nemačkoj automobil može da se vozi i sa 16 godina života, ukoliko se položi za takozvanu L5e dozvolu, jedna kompanija je došla na ideju da Volkswagenov model Up! prilagodi i za one koji bi da voze što ranije, prenosi Motor1.

Međutim, i sa ovom dozvolom ipak ne može da se vozi regularan automobil, već samo specijalni mali automobili poput Stellantisovih modela Citroen Ami, Fiat Topolino i Opel Rocks. Iz kompanije koja je od modela Up! napravila trotočkaš nazvan Geparda, navode sa su modifikovali šasiju kako bi, nakon ugradnje nove zadnje osovine, poboljšali stabilnost.

Inače, tehnički ovo i nije pravi tricikl, jer se na zadnjoj osovini nalaze dva točka jedan pored drugog. Geparda koristi 1.0-litarski motor sa samo 20 KS, pogon je na prednjim točkovima, a menjač je petostepeni manuelni. Vozilo nema spektakularne vozne karakteristike, ali može da dostigne brzinu od 100 km/h, što nije mala stvar.

Kompanija je već isporučila prve Geparde po ceni od oko 20.000 eura, što i nije baš jeftino, ali za sve koji bi da u Nemačkoj sa navršenih 16 godina sednu za volan, ovaj automobil predstavlja rešenje.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор