Vojvođani sklapaju poslove na sajmu u Frankfurtu

Vojvođanske firme beleže dobru zapaženost na sajmu automehanike koji se do 15. septembra održava u Frankfurtu, a narednih dana će sa nemačkom kompanijom iz oblasti autoindustrije biti potpisan i prvi ugovor o novoj direktnoj investiciji u opštini Kula.

Na Sajmu automehanike u Frankfurtu ove godine se po prvi put predstavljaju privredni potencijali Vojvodine u oblasti automobilske industrije, a na osnovu Sporazuma o zajedničkom nastupu na međunarodnim sajmovima između Pokrajinske vlade i osam gradova – Novog Sada, Pančeva, Subotice, Sombora, Kikinde, Zrenjanina, Vršca i Sremske Mitrovice, koji je Pokrajina podržala sa 50 miliona dinara.

– Učešće na ovom sajmu predstavlja značajnu mogućnost za promociju privrede naše zemlje i pronalaženje potencijalnih investitora iz automobilske industrije koja je prepoznata kao jedan od sektora s najviše potencijala za razvoj pokrajine – izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je obišao sajam u okviru radne posete Frankfurtu.

On je pozvao investitore da ulažu u pokrajinu jer je, kako je rekao, “Srbija zemlja stabilnosti i ekonomskog razvoja, a Vojvodina sigurno mesto za ulaganje”. Istakavši da je Nemačka među najznačajnijim ekonomskim partnerima, Mirović je podsetio da nemačke kompanije u Vojvodini zapošljavaju 18.000 radnika, dok je robna razmena u prvih sedam meseci ove godine povećana za oko 30 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Pored domaćih kompanija iz sektora automobilske industrije, na objedinjenom štandu Vojvodine na sajmu u Frankfurtu posetiocima se predstavljaju i Razvojna agencija Vojvodine, Privredna komora Vojvodine i Fakultet tehničkih nauka, prenose mediji u Srbiji.

– Sa nama su i gradovi Pančevo i Zrenjanin, koji predstavljaju potencijale za nova ulaganja u indistrijskim zonama čiju je izgradnju i opremanje finansirala Pokrajinska vlada – rekao je Mirović i istakao da je cilj pokrajine da održi nivo direktnih nemačkih investicija.

Međunarodni sajam automehanike u Frankfurtu je ove godine okupio oko 1000 izlagača iz više od 30 zemalja sveta i važi za najznačajniju manifestaciju na kojoj se predstavljaju noviteti u oblasti autoindustrije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор