Danas počinje vršački Grožđebal

U Vršcu danas počinje 61. po redu festival “Dani berbe grožđa”, ili kako ga Vrščani popularno nazivaju “Grožđebal”, koji će trajati do 16. septembra, najavljuju organizatori, Grad Vršac i lokalna Turistička organizacija.

Vršački Grožđebal je najveća, najstarija i najpopularnija turističko-privredna manifestacija u ovom delu Srbije i Vojvodine, čiji je bogat i kvalitetan festivalski program prilagođen svačijem ukusu. Održava se svake godine, trećeg vikenda u septembru, kada se, uz izložbu grožđa i vina, organizuju mnogobrojna kulturna, zabavna i sportska dešavanja.

Duh vršačkog festivala biće predstavljen u liku Vinka Lozića, ličnosti iz dela poznatog srpskog pisca Jovana Sterije Popovića, koji će komandovati trodnevnom paradom i biti domaćin manifestacije. Njemu će na svečanom otvaranju gradonačelnik predati ključeve grada, koje će Vinko vratiti na svečanom zatvaranju festivala.

Svi posetioci ovogodišnjeg Grožđebala moći će da uživaju i učestvuju u karnevalskoj povorci, dečijem maskenbalu, nagradnoj igri “Grožđe iz aviona” i biciklističkom karavanu nazvanom “U pohode vinogradima”, a posebna atrakcija biće veliki plinski roštilji na kojima se peku kobasice. Poznati izvođači i muzičke grupe održaće svoje koncerte, a biće organizovan i izbor za lepoticu “Berbe”.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор