Sutra počinje jubilarna 130. Smederevska jesen

Od sutra do 10. septembra Smederevci će proslavljati 130. jubilarnu „Smederevsku jesen“, tokom koje će učesnici i posetioci moći da posete privredni sajam i uživaju u raznovrsnim vinima visokog kvaliteta i izložbi voća i grožđa, a sve uz bogat muzički, kulturni i dečji program.

Kako najavljuju iz Turističke organizacije Srbije (TOS), program smederevskog festivala počeće uličnim performansom „Rađanje vinove loze“, smederevskog pozorišta „Patos“, nakon čega će uslediti koncerti na gradskom trgu. Na svečanom otvaranju 8. septembra u srednjovekovnom ambijentu „Malog grada“ Smederevske tvrđave nastupiće mnogi renomirani izvođači, kao i operska pevačica Jadranka Jovanović.

– Pored bogatog muzičkog i sportskog programa, pratećih programa Muzeja, Narodne biblioteke Smederevo i drugih ustanova kulture, pripremili smo i raznovrstan dnevni program za vikend sa pozorišnim predstavama, igrokazima, viteškim turnirima i izložbama starih zanata, a posebnu pažnju posvetili smo najmlađima – najavljuje direktorka Muzeja u Smederevu Tatjana Gačpar, a prenosi „eKapija“.

Na Smederevskoj jeseni tradicionalno gostuju domaće i strane karnevalske trupe, dečiji hor „Kolibri“, a biće održan i peti međunarodni festival dečjih kulturno umetničkih društava. Poljoprivredna izložba „Seoska dvorišta“ predstaviće više od 20 smederevskih sela i njihovu poljoprivrednu proizvodnju, domaću radinost, specijalitete i običaje. Za posetioce festivala organizovane su posete vili Zlatni breg, nekadašnjem letnjikovcu dinastije Obrenović, kao i obilazak grada turističkim autobusom.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор