Sutra počinje Sabor trubača u Guči

Ovogodišnje 59. izdanje Dragačevskog sabora trubača održaće se u Guči od 8. do 11. avgusta, pod sloganom “Najzvučnija letnja destinacija”, a organizatori najavljuju bogat takmičarski, ali i prateći program sa ponovo uvedenim koncertima folk zvezda.

Pored glavne pozornice kod crkve, u centru Guče će biti postavljene još tri pozornice, a Sabor će u četvrtak početi otvaranjem likovne izložbe samoukih slikara, sajmom knjiga i turizma, koncertima trubačkih orkestara, folklornih i pevačkih grupa i takmičenjem pionirskih i omladinskih trubačkih orkestara iz Srbije.

Na programu dragačevskog festivala ove godine će se, pored takmičenja seniorskih trubačkih orkestara, naći i takmičenja kao što su “zdravičara”, narodni višeboj, izbor za najlepšu narodnu nošnju i defile “Stara dragačevska svadba”, dok će se u okviru koncertnog programa pojaviti orkestri Bobana Markovića, Dejana Petrovića i Dejana Lazarevića, a najavljeni su i nastupi trubačkih orkestara iz Francuske, Češke, Australije, Portugalije i Slovenije.

Ove godine u program Sabora su ponovo uvedeni koncerti estradnih zvezda, koji su prošle godine bili ukinuti jer su organizatori želeli da se Sabor “vrati tradicionalnom zvuku trube”. Tako će ove godine u Guči nastupiti i Dragana Mirković i Saša Matić, prenosi agencija Beta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор