U Guči se ponovo slavi samo truba

Ovogodišnji 57. Dragačevski sabor trubača u Guči, od 9. do 12. avgusta, ponovo će, kao nekada, u potpunosti biti posvećen trubačima i muzici trube, jer ove godine neće biti organizovani koncerti velikih estradnih zvezda.

Po rečima predsednika Saborskog odbora Slobodana Jolovića, koncerti estradnih zvezda su u jednom periodu doprineli komercijalizaciji i povećanju broja domaćih gostiju, ali i udaljavanju pravih ljubitelja trube od Guče. On je najavio i ponovno postavljanje festivalskih šatora u prostor crkvene porte, gde će svirati najbolji trubači i izrazio uverenje da će porta biti mesto ponovnog okupljanja saboraša, sve sa ciljem da se očuva tradicija, Saboru povrati stari sjaj, a ugostiteljima pruži šansa da se pokažu i zarade, prenosi „Glas zapadne Srbije“.

– Pored tradicionalnih programskih sadržaja Sabora u Guči, ove godine smo duplirali broj predtakmičarskih centara, uveli mnoge novine u takmičarskom delu, tako da se značajno povećala konkurencija naših najboljih trubača za dolazak u Guču. Koncerti estradnih zvezda zamenjeni su trubačkim orkestrima medu kojima su i oni najpoznatiji: Dejan Petrović i Big Band, Dejan Lazarević, Boban Marković, Goran Bregović i Bijelo dugme, a tu su i koncerti pobednika prethodnog Sabora. Uz njih će se predstaviti i šamipion Guče Ekrem Mamutović, pobednik na takmičenju majstora trube, Saša i Bojan Krstić, Marko Gligorijević i Ljubivoje Diković i Janko Jovanović – najavljuje Jolović i dodaje da će svi sadržaji ove tradicionalne muzičke manifestacije biti besplatni za posetioce.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор