Počeo 58. Sabor trubača u Guči

Danas je počeo 58. po redu Dragačevski Sabor trubača u Guči, trajaće do nedelje 12. avgusta, a ove godine će proći bez nastupa estradnih zvezda.

Po rečima predsednika Saborskog odbora Slobodana Jolovića, očekuje se veliki broj domaćih i stranih gostiju, prenosi agencija „Tanjug“.

– Ono što bih posebno istakao jeste da smo Sabor vratili tradiciji, trubi i trubačima i da neće biti koncerata estradnih zvezda. Našim gostima bih posebno preporučio koncert Dejana Petrovića i Big benda sa početkom u 21 sat na Glavnoj pozornici, zatim u 23 sata Ponoćni koncert na kojem će učestvovati svih 20 ovogodišnjih finalista koji će se međusobno takmičiti u petak 10. avgusta – najavio je Jolović.

Za subotu 11. avgusta zakazano je tradicionalno takmičenje seniorskih orkestara, a u nedelju su koncerti pobednika ovogodišnjeg Sabora i majstora trube Saše Krstića, Ekrema Mamutovića i Dejana Lazarevića. Manifestaciju prate i tradicionalni programski sadržaji kao što je narodni višeboj, defile svih učesnika programa, imnprovizacija stare dragačevske svadbe…

– U Guču dolaze pripadnici svih nacionalnosti i veroispovesti iz svih krajeva zemlje, regiona, Evrope i čitavog sveta, i svi dolaze sa željom da se lepo provedu. Guča miri sve, to je manifestacija koja mora da se poseti, ne može to da se vidi i doživi na televiziji ili putem bilo kojih drugih medija. Dragačevski Sabor trubača je brend kome Srbija mora da da još veći značaj, jer nas na najbolji način može predstaviti u čitavom svetu – naglašava Jolović.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор