Danas počinje beogradski Beer Fest

Na ovogodišnjem Beer Festu, koji će na beogradskom Ušću trajati od danas do 19. avgusta, posetioce će, između ostalih, zabavljati i Rošin Marfi, The Stranglers, Riblja čorba, Aerodrom, Nele Karajlić, E play, Sanšajn, Lolobriđida…

– U Evropi postoji oko 200 muzičkih festivala i samo su dva besplatna, a jedan od njih je beogradski Beer Fest. Ponosni smo na ekipu koja je osmislila festival, jer su od Beer Festa napravili brend bez velike podrške države – izjavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

Po njegovim rečima, u organizaciji festivala godinama unazad učestvuje i gradska uprava koja će nastojati to da radi i narednih godina, a od sledeće godine u organizaciju će se uključiti i Vlada Republike Srbije koja je prepoznala značaj ovog festivala.

– Beograd je prošle godine od turizma zaradio 800 miliona eura, a od Beer Festa negde oko 6 miliona. To je najznačajnija regionalna manifestacija i predstavlja Beograd na lep način. Istovremeno afirmišemo rokenrol muziku i pokazujemo da je Beograd kosmopolitski grad pođednako otvoren za domaće i starne izvođače – dodao je Vesić, prenosi agencija “Tanjug”.

Jedan od osnivača Beer Festa, Dejan Grastić, najavljuje da po prvi put na festivalu postoji i treća bina namenjena programu koji je isplaniran sa ekipom beogradske pivnice “Sabirni centar”.

– Unapredili smo sve zone festivala a posebno mi je zadovoljstvo što ćemo prvi put na Ušću ugostiti kultni post-pank bend The Stranglers. Naravno, publika će imati priliku da vidi i britansku elektro-pop kraljicu Rošin Marfi. Naravno, tu su i Nele Karajlić, Riblja čorba, koja sutra slavi 40 godina karijere, Električni orgazam, Aerodrom, E play, Sanšajn, Lolobriđida…”, poručio je Grastić.

Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, kaže da su festivali jedan od ključnih razloga zbog kojeg turisti biraju destinacije, što dodatno daje na značaju Beer Festu kao jednoj od najposećenijih manifestacija u Beogradu, a koju je prošle godine posetilo pola miliona gostiju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор