„Sviraj i recikliraj“ na beogradskom Beer Fest-u

made-in-germany-rs-reciklaza-kanta

Na ovogodišnjem beogradskom Beef Fest-u koji počinje danas na Ušću i traje do23. avgusta, “Apatinska pivara” će organizovati niz zabavnih i edukativnih aktivnosti kako bi posetiocima skrenula pažnju na značaj reciklaže, ali i na značaj odgovorne konzumacije alkohola.

U saopštenju pivare iz Apatina najavljuje se da će svi koji u sredu, 19. avgusta od 19 do 21 sat, dođu na Beer Fest, imati priliku da se u okviru akcije „Sviraj i recikliraj“ oprobaju na muzičkim instrumentima napravljenim od limenki. U saradnji sa “ReCan-om” istovremeno će biti organizovano i takmičenje u pripremi limenki za reciklažu, vožnjom „recikla“ koji služi za njihovo presovanje. Uz štandove Apatinske pivare biće postavljene i ručne prese za reciklažu kako bi se posetiocima ukazalo na značaj recikliranja, navodi se u saopštenju.

Trećeg dana festivala Apatinska pivara će, od 19 do 21 sat, organizovati dve aktivnosti u kojima će učestvovati i posetioci, a cilj tih akcija jeste ukazivanje na negativan uticaj alkohola na kognitivne i motoričke sposobnosti neophodne za upravljanje vozilom, prenosi agencija “Tanjug”.

U prvoj akciji učesnici će imati zadatak da sa specijalnim naočarima koje simuliraju vid pod dejstvom alkohola, upravljaju automobilom preko daljinskog upravljača i pređu zadatu stazu. U saradnji sa saobraćajnom policijom, oni će moći da urade test refleksa sa i bez specijalnih naočara. Zadatak u okviru druge akcije, pod nazivom „Odakle si kako ćeš tamo da se vratiš?“, podrazumeva da učesnici, noseći „pijane naočare“, na mapi obeleže mesto iz kog dolaze.

U saopštenju pivare se navodi da će u saradnji sa “Sekopak-om”, tokom trajanja „Beer Festa“, mobilni timovi direktno od posetilaca prikupljati otpadni materijal za reciklažu, a biće realizovane i aktivnosti u okviru akcije „Čep za hendikep“, sa ciljem da se prikupi što više čepova i donira Udruženju kvadriplegičara i paraplegičara Banata.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор