Nemačka pomoć u upravljanju otpadom

made-in-germany-rs-reciklaza-otpada

Predstavnici Nemačke organizacije za međunarodnu tehničku saradnju (GIZ) i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije potpisali su Sporazum o saradnji na realizaciji projekta “Upravljanje otpadom i otpadnim vodama u opštinama – IMPACT”.

Sporazum su potpisali direktor organizacije GIZ Srbija Sigmund Miler, vođa IMPACT projekta Klaus Šmit i resorna ministarka Snežana Bogosavljević Bošković, prenosi agencija „Tanjug“.

U saopštenju Ministarstva se navodi da je projekat IMPACT nastavak projekta započetog 2012. godine i predstavlja njegovu drugu fazu. Realizacija druge faze projekta očekuje se u naredne tri godine, a vrednost investicije iznosi 3 miliona eura i u potpunosti je finansirana od strane nemačke vlade.

Cilj IMPACT projekta jeste poboljšanje uslova za sprovođenje cirkularne ekonomije, kroz pretvaranje otpada u resurse za reciklažu i ponovnu upotrebu, kako na nacionalnom, tako i na opštinskom nivou. Na ovaj način biće podstaknute inovacije u području reciklaže i ponovne upotrebe, ograničiće se odlaganje otpada, smanjiti gubici resursa i podstaći promene u ponašanju potrošača.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор