Kongresni turizam Beograda na sajmu u Frankfurtu

made-in-germany-rs-sajam-frankfurt

Na sajmu „IMEX 2015“u Frankfurtu, od 19. do 21. maja,Kongresni biro Beograda, koji je u sastavu Turističke organizacije Beograda (TOB), predstaviće kongresnu turističku ponudu glavnog grada Srbije.

Na objedinjenom štandu Kongresnog biroa Srbije, kongresnu ponudu Beogradaće pored TOB-a, predstaviti i hoteli Crown Plaza, Hyatt, Holiday In sa BELEXPO-om, Zira, Radison Blu i agencije PCO i DMC iz Beograda: Astakos, Vekol, Incoming Serbia (Fly Orient), Eurojet, Kongresni servisni centar, Omnitours.

Na frankfurtskom sajmu IMEX učesnici su najuticajniji stručnjaci iz oblasti kongresnihturističkih usluga, koji tom prilikom promovišu kongresne biroe, hotele, kongresne centre, destinacije, asocijacije, korporacije, i najnovije tehnologije. Na prošlogodišnjem sajmu bilo je čak 3.500 izlagača, 3.960 kupaca i 4.900 poslovnih posetilaca, koji su realizovali oko 65.000 međusobnih sastanaka, prenosi agencija „Tanjug“.

Organizatori ovoga sajma pokrenuli su 2003. godine Politički forum, sa namerom da uvere političare u realne ekonomske i socijalne koristi međunarodnih skupova i manifestacija za lokalnu zajednicu i državu, sa namerom da se utiče na sprovođenje politike koja bi povoljno uticala na kontinuirani rast ove industrije. Na IMEX Političkom forumu svake godine učestvuje preko 40 političara i politički uticajanih osoba iz celog sveta, zajedno sa oko 80 lidera kongresne industrije.

Na inicijativu TOB-a i Sava centraove godine će dva predstavnika Beograda učestvovati na IMEX 2015 Političkom forumu. To su Tijana Maljković, sekretar za privredu i Irena Vujović, pomoćnik gradonačelnika.Tema Foruma 2015 je „Kako da privučemo više skupova i manifestacija u moju destinaciju?“, navedeno je u saopštenju TOB-a.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор