Regionalni klaster železnica na sajmu u Berlinu

Klaster železnica regiona Jugoistočne Evrope, koji čine kompanije iz šest zemalja bivše Jugoslavije, učestvovaće od 18. do 21. septembra na Međunarodnom sajmu saobraćajnih tehnologija „Innotrans“ u Berlinu.

U okviru ove manifestacije, 19. septembra će biti održan veliki B2B poslovni skup kompanija članova pet evropskih železničkih klastera, što je odlična prilika za kompanije iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Makedonije da pronađu adekvatne partnere među evropskim naručiocima proizvoda i usluga, kao i da se bolje upoznaju sa potrebama evropske železničke industrije.

Svoje učešće na Innotrans sajmu potvrdili su klasteri „Ditecfer“ iz Italije; „BTS Rail Saxony“ iz Nemačke, „I-Trans“ iz Francuske i „Rail Alliance“ iz Ujedinjenog Kraljevstva. Iz Klastera želežnica jugoistočne Evrope poručuju da će, zajedno sa najinovativnijim malim i srednjim preduzećima iz evropske železničke industrije, pojedine kompanija iz našeg regiona na ovom sajmu po prvi put dobiti priliku da se predstave i na drugim kontinentima.

Kako je najavljeno, događaj će okupiti i predstavnike različitih evropskih i globalnih tela za razvoj železničkih tehnologija i industrije, zvaničnike evropskih država iz oblasti saobraćaja, transporta i logistike, stručnjake iz ovih oblasti, predstavnike medija…

B2B poslovni susreti biće organizovani u okviru projekta PERES (Promoting European Rail Excellence outSide EU) koji u okviru COSME programa (2014-2020) Evropska komisija finansira radi međusobnog upoznavanja i boljeg povezivanja evropskih kompanija u cilju ostvarivanja poslovne saradnje i mogućeg budućeg zajedničkog nastupa na vanevropskim tržištima.

Tom prilikom učesnici će se dogovarati i o prvim najavljenim zajedničkim nastupima, konferencijama i poslovnim sastancima kompanija pet evropskih železnickih klastera na tržištu Sjedinjenih Država i Rusije, koji su planirani već početkom sledeće godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор