Dojče Telekom otpušta 5.600 Nemaca

Neprofitabilni IT ogranak „Dojče Telekoma“, kompanija „T-Sistems“, saopštava da je postigla dogovor sa sindikatima o ukidanju 5.600 radnih mesta u Nemačkoj, što je u sklopu strategije generalnog direktora Adela Al-Saleha za povartak kompanije na staze profita.

Dogovor je postignut posle višenedeljnih pregovora i označava proboj Amerikanca Al-Saleha, koji je početkom ove godine došao kako bi napravio zaokret u firmi za pružanje IT usluga, koja već dugo predstavlja problem u sistemu najveće evropske telekom grupacije, prenosi agencija „Rojters“.

Al-Saleh je prvobitno predviđao da će, od ukupno 17 hiljada radnih mesta u kompaniji T-Sistems u Nemačkoj, biti potrebno ugasiti 6.000 pozicija. Međutim, prema postignutom sporazumu, do kraja 2020. godine biće otpušteno ukupno 3.765 radnika, a ukliko se nastave problemi u poslovanju, biće ugašeno još 1.200 radnih mesta do 2021. godine.

T-Sistems će drastično smanjiti broj svojih filijala u Nemačkoj, sa sadašnjih 230 na svega 25, a u planu je i smanjenje broja zaposlenih u inostranstvu. kompanija će radnike zadržati samo u Mađarskoj i Slovačkoj, dok se u Indiji planira povećanje broja radnika sa sadašnjih 400 na čak 3000.

Kompanija T-Sistems trenutno u svetu zapošljava ukupno 37.500 ljudi.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор