Vlada raskida saradnju sa upravnikom hostela za migrante

Sa privatnom kompanijom „PeVoBe“, koja upravlja hostelima za smeštaj izbeglica, vlasti u Berlinu će raskinuti poslovnu saradnju, nakon skandalozne elektronske poruke da će donacije iskoristiti za kupovinu “giljotine za decu”.

Sporna poruka, procurela u nemačke medije, sadrži pismo jednog od rukovodioca PeVeBe-a u kojem na pitanje na koji će način potrošiti donacije u iznosu od 5.000 eura, odgovara: “potrošićemo ih na giljotinu za decu”. Pored ovoga, u jednom drugom službenom mejlu PeVeBe-a konstatuje se da će stanari jednog od hostela “pretvoriti igralište sa peskom u pepeljaru”.

Advokati ove privatne kompanije brane svog klijenta tvrdnjom da to “nije ozbiljno mislio”, međutim, nemački ministar za saocijalna pitanja Mario Zaja kaže da je ova prepiska neoprostiva i smatra da je svaka dalja saradnja sa kompanijom PeVoBe nemoguća, prenosi britanski medijski servis „BBC“.

Kompanija PeVoBe vodi u Berlinu devet hostela za migrante, a poveren im je i ketering za 3.100 azilanata. BBC navodi da nakon ovog incidenta nije lako ni naći ko će preuzeti poslovanje koje je do sada vodila ova kompanija, a koja i dalje ima ugovor sa Berlinom, kao i da će kompanija uložiti žalbu na ovakvu odluku.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор