Uspešna prodaja prvog srpskog digitalnog tokena

Inicijalna ponuda prvog srpskog digitalnog tokena FIN završena je uspešno, sa 20.527 prodatih tokena ukupne vrednosti preko 20,5 miliona dinara, navode u domaćoj startap kompaniji Finspot čiji je ovaj token proizvod.

U inicijalnoj ponudi koja je završena 28. juna u ponoć prodato je 58,23 posto ukupnog iznosa ponude, čime je prag uspešnosti prekoračen za gotovo 75 procenata, saopštio je Finspot, a prenosi agencija Tanjug.

– Sa velikim zadovoljstvom imamo priliku da čestitamo svima koji su verovali u naš projekat i koji su bili spremni da ulože u FIN. Svi zajedno smo pokazali da je srpsko tržište spremno i zainteresovano za uvođenje inovacija u svetu finansija i da prepoznaje prave prilike koje su sada i kod nas počele da se pojavljuju – poručio je direktor Finspota Davor Papac.

Svi zainteresovani će i dalje, nakon završetka ponude, moći da kupe FIN tokene preko Finspot platforme, samo je potrebno otvoriti nalog na linku koji je dostupan na internetu.

Inače, Komisija za hartije od vrednosti Republike Srbije je početkom juna odobrila Finspotu objavljivanje belog papira za inicijalnu ponudu 35.250 Finspot faktoring tokena, nominalne vrednosti 1.000 dinara i ukupne vrednosti emisije 35,25 miliona dinara.

Kao fintech kompanija sa licencom za faktoring Ministarstva finansija Republike Srbije, Finspot posluje na domaćem tržištu od januara 2021. godine, od kada je pomogla velikom broju mikro, malih i srednjih preduzeća u prevazilaženju izazova likvidnosti omogućivši im finansiranje nedospelih faktura u kratkom roku.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор