Uspeh srpskih vinara na sajmu ProWein u Diseldorfu

Na ovogodišnjem sajmu “ProWein” u nemačkom gradu Diseldorfu srpski proizvođači vina i rakije uspešno su sklopili prve ugovore čija ukupna vrednost premašuje 400.000 eura, javljaju iz Privredne komore Srbije (PKS).

Na Sajmu vina i alkoholnih pića u Diseldorfu predstavilo se 14 proizvođača iz Srbije, a njihovo učešće na ovoj privrednoj izložbi organizovali su Privredna komora Srbije i Razvojne agencije Srbije (RAS) nakon dve godine neodržavanja zbog pandemije korona virusa.

Na sajmu se predstavilo osam naših vinarija i šest destilerija: „Vinarija Trivanović“, „Vinarija Aleksić“, „Doja/Tody”, „Vinarija Virtus”, „Rubin”, „Temet“, „Vinarija Čoka Plus“, „PP Erdevik“, „Promont grupa“, „RB Global“, „Jelički Dukat“, „Akov“, „Simex Original“ i „Veljko i sinovi 1994“.

“Učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi, direktno će doprineti kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu. Na sajmu su potpisana četiri ugovora i predugovora, čija očekivana približna vrednost iznosi 420.000 eura”, ističu u PKS.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор