Uništavanje ambrozije pomoću srpskog izuma

made-in-germany-rs-ambrozija-alergija
Onima koji su alergični na ambroziju biće olakšane tegobe zahvaljujući inovatoru Milošu Stankoviću i njegovom uređaju za uništavanje korena ovog korova, bez pesticida, a pomoću struje i određene frekvencije.

Krajem godine trebalo bi da se počne sa gradnjom srpske fabrike za proizvodnju uređaja za uništavanje ove opasne alergene biljke.

Stanković za „RTS“ kaže da uređaj razvija pet godina, da ga je sada usavršio i da je atestiran na području Beograda, u Sloveniji i Švedskoj.
– Na teritoriji Beograda za ovu sezonu je planirana veća primena uređaja, uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine i Gradskog zelenila. Ako sve uspešno prođe, krajem godine bi trebalo da se gradi fabrika za proizvodnju ovih uređaja – najavljuje Stanković.

Uređaj za uništavanje ambrozije je testiran u međunarodnim institutima, kao što su „Švedski univerzitet“ i „Institut za poljoprivredu“. Miloš ga je predstavio i na tribini Nordijske poslovne alijanse posvećene održivom razvoju, na kojoj je promovisana tehnologija čija primena ne ugrožava životnu sredinu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор