UNICEF i dm donirali patronažno vozilo Domu zdravlja Bor

Iz donacije koju je kompanija dm namenila UNICEF-u za opremanje i osnaživanje patronažne službe u Srbiji, za Dom zdravlja u Boru obezbeđeno je vozilo Ford fiesta, koje će patronažnim sestrama omogućiti redovne posete porodicama sa decom u Bora i okolini. Ovakvo jedno vozilo prethodno je već dobio Dom zdravlja u Kragujevcu.

– UNICEF je već godinama prijatelj patronaže u Srbiji i glavna podrška ako govorimo o profesionalnom usavršavanju i uvođenju u praksu najsavremenijih, na dokazima zasnovanih pristupa i metoda rada sa porodicama. Zahvaljujemo se UNICEEF-u i kompaniji dm što su omogućili da naša podrška stigne i do najudaljenijih krajeva Borskog okruka, do svake trudnice, mame, tate i bebe – poručila je glavna sestra patronažne službe u Domu zdravlja Bor Snežana Milutinović.

Prema rečima Mile Jovanović-Vuković iz UNICEF-a, pravovremena, kvalitetna i usmerena podrška patronažne sestre roditeljima od neprocenjivog je značaja. Ona se zahvalila kompaniji dm što je, kako je rekla, prepoznala da je ulaganje u patronažu i zdravstveni sektor u najboljem interesu roditelja i naših najmlađih sugrađana, prenosi eKapija.

– Kao kompanija prepoznajemo važnost uloge patronažnih sestara u ranim i osetljivim fazama života, kao i potrebu da svaka porodica u takvim okolnostima ima podršku. Ova donacija pružiće roditeljima u Boru i okolini neophodnu pomoć i u ključnim trenucima, kako bi lakše i lepše proveli prve dane roditeljstva. U dm-u smatramo da je temelj svakog društva stabilna i zdrava porodica, zato uvek sa radošću podržavamo ovakve inicijative – istakla je Svetlana Jovanović Mitić iz dm-a.

U Srbiji se svake godine u ulozi roditelja ostvari oko 125.000 mama i tata. Da bi roditelji bili spremni da pruže najbolju podršku svojoj deci, neophodno je da dobiju sistemsku podršku društva, a patronažne sestre igraju važnu ulogu u životu svake porodice i pre dolaska bebe na svet. Nemački drogerijski trgovinski lanac je donirao UNICEF-u ukupno 5.860.500 dinara za nabavku dva vozila za posete patronažne službe porodicama u najudaljenijim područjima Bora i Kragujevca, navode u dm-u.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор