Novo povećanje plata u kompaniji dm

Nakon tri uvećanja plata za svoje zaposlene u prethodnoj godini, nemačka kompanija dm drogerie markt ušla je i u ovu godinu uz još jedno povećanje zarada od čak 15 posto, čime je ponovo pokazala zašto je jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Srbiji.

Naime, rad u ovom trgovinskom lancu, koji je vođen sloganom „Posao nadahnut životom“, karakterišu pozitivna poslovna praksa, praćenje inflatornih i drugih ekonomskih faktora, tržišno konkurentne zarade i brojne nematerijalne dobrobiti za zaposlene.

– Često govorimo da je dm više od poslodavca, što se ogleda u činjenici da čvrsto verujemo kako ekonomija treba da služi ljudima, a ne obratno. Mi se vodimo stanovištem da rastemo sve dok naši zaposleni napreduju i sve dok delimo zajedničku filozofiju o tome kakva naša kompanija treba da bude. Vođeni tom vizijom, nastavićemo da im omogućavamo uslove u kojima radnici mogu da se razvijaju na ličnom i profesionalnom planu – objasnila je Maja Petrović Kolaković, menadžerka Ljudskih resursa u dm-u.

Ona je istakla da se, pored redovnog povećanja plata, kompanija trudi da svojim zaposlenima i njihovim porodicama obezbedi kvalitetnije uslove života i rada. Neki od takvih podsticaja su i 13. i 14. plata u godini, besplatni sistematski pregledi, paket zdravlja i poseta fizioterapeutu, „smart working“ koncept rada od kuće, stručna usavršavanja i edukacije, kao i brojne aktivnosti za decu zaposlenih.

Sem toga, dm svoj kolektiv motiviše i za učešće u društveno odgovornim aktivnostima koje sprovodi, a zaposleni za takav angažman dobijaju jedan slobodan dan. Koliko su ove inicijative popularne govori podatak da je na stotine zaposlenih do sada učestvovalo u projektu „Zasadi drvo“, koji od 2019. godine sprovode dm i Adria Media Group sa institucionalnim partnerima, a u okviru kojeg je posađeno čak 462.000 stabala.

Imajući sve ovo u vidu, drogerijski lanac i zvanično važi za jednog od najpoželjnijih poslodavaca u Srbiji, s obzirom na to da se već dve godine nalazi među favoritima u okviru najmasovnijeg istraživanja ovog tipa „TalentX“, koje sprovodi portal Poslovi Infostud.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор