Lidl Srbija dobitnik „Top Employer“ sertifikata

Lidl Logo

Nemačka kompanija Lidl Srbija je treću godinu zaredom ponela laskavu titulu „Top Employers Institute“ za najpoželjnijeg poslodavca, priznanje koje dodeljuje svetski priznati nezavisni ekspert u proceni poslovanja u oblasti ljudskih resursa.

Savremeni diskontni lanac je ovo priznanje i sertifikat za 2023. godinu dobio i u još 27 zemalja, što ga po šesti put čini najpoželjnijim poslodavcem i u internacionalnim razmerama. Prema rečima izvršne direktorke ljudskih resursa (HR) i članice uprave Ivane Marković, zaposleni čine bit kompanije i stvaraju osnovu za njen uspeh, stoga je izuzetno značajno što se posvećen rad u oblasti ljudskih resursa prepoznaje i nagrađuje.

– U Lidlu kreiramo radno okruženje u kome je najviši prioritet razvoj naših zaposlenih. Kroz sveobuhvatne obuke, kulturu u kojoj negujemo transparentnost i otvorenost u komunikaciji, kao i kroz timski duh, svaki zaposleni se oseća kao član pobedničke ekipe – poručila je Markovićeva, a prenosi b92.

Top Employers Institute ima tradiciju dugu 30 godina u istraživanju procesa i praksi u sektoru ljudskih resursa brojnih kompanija na tržištu. Pri dodeli sertifikata se, između ostalog, vodi računa o tome da li kompanija svojim zaposlenima nudi izvanredne uslove za rad. Analiza uspešnosti bazira se na upitniku sastavljenom od 6 segmenata – strategija sa fokusom na ljudima, radno okruženje, zapošljavanje, razvoj zaposlenih, zadovoljstvo poslom i raznolikost.

– Izazovna vremena iz ljudi i kompanija izvlače samo najbolje stvari, što je slučaj i sa Lidlom Srbija. U prilog tome govori novi Top Employer sertifikat koji je i ove godine kompaniji dodeljen na osnovu izvanrednih rezultata. Lidl je u Srbiji oduvek pokazivao značajnu brigu o usavršavanju i blagostanju svojih zaposlenih, čime se gradi dobar primer u poslovnom svetu – rekao je izvršni direktor Top Employers Institute David Plink.

Inače, kompanija Lidl Srbija posluje po precizno definisanim HR procesima i procedurama, kroz koje pokazuje svoju profesionalnost i posvećenost zaposlenima. Samo neke od koristi po kojima se ističe kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Srbiji i regionu jesu opcija rada od kuće za radna mesta na kojima je to moguće, privatno zdravstveno osiguranje za sve zaposlene i kontinuirano profesionalno usavršavanje.

Kompanija brine i o fer i transparentnoj zaradi, te svojim zaposlenima isplaćuje svaki minut prekovremenog rada putem sistema elektronske evidencije radnog vremena. Ovim Lidl Srbija potvrđuje da se kroz svoje svakodnevno poslovanje zalaže za to da svojim zaposlenima obezbedi najbolje uslove rada i željeni balans između poslovnog i privatnog života, poručuju iz te kompanije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор